© 2009 dogichow 15072009177

Sur America I. – NYC

Julius 15-tol Augusztus 15-ig, utvonal>

NYC – Rio – Paraty – Sao Paolo – Santos – Foz de Iguacu – Buenos Aires – Andok – Santiago de Chile – La Paz – Cuzco – Lima

Kozben meg lesznek megallok, amik kozben dolnek el. Ezek a bejegyzesek rovid naplokent szolgalnak, mert nincs nagyon idom hoisszan irni, de gepkezu baratom blogja, aki szinten velunk tart bovebb elvezetet nyujt minden erdeklodonek :)

http://nimrood.freeblog.hu by Pap Bence

Bocs nem lesz ekezet :)

NYC (1. – 3. nap)

Megerkezunk, Zsolttal ketten. A gep olasz megis mar dominal az amerikai kultura> Amerika a vilag egyik legtulhutottebb orszaga, legkondi 16 fokra allitva mindenhol, ugyhogy mar a gepen mindenki megfazik. Utana irany a szallas. Hostel 83. utca es Colombus sarkan. Jofej kornyek, sok a kavezo sorozo, ejszakai locale. Lecuccolunk kb. delutan 4re. Utana atallas celjabol hullafaradtan neki a varosnak. Central Park mellett laktunk ugyhogy bevetodtunk egybol – gyonyoruen rendben tartott park, ami New York tudejet kepezi, nelkule szerintem megorulne mindenki, mert ez az egyetlen hely ahol nem feltetlenul latsz embereket. Lenyeg hogy amikor bementunk tele volt a park, mert a New York-i filharmonikusok jatszottak. MEgtudtuk hogy lesz tuzijatek, ugyhogy felrohantunk az Empire state Buildingre, ahol fasza kilatas volt, pont beesteledett. Tuzijatek, orom. Szallas vissza 2, olle.

Masnap Guggenheim (Kandinsky, Wright..), aztan nyomtunk egy kis kompozast Staten Islandre, kozben megneztuk kislanyt, de nem volt tul nagy szam. Visszafele bameszkodtunk a Times Square-en, ami az elso 2 percben elkepeszto, a masodik 2-ben csodalatos, onnantol halal unalmas volt. Este Zsolt kicsit lebetegedett, en pedig felhivtam egyik regi baratnomet Sari-t, aki Columbian tanul, es pont a varosban volt, egy haverjaval harmasban pedig elmentunk pialni, az egyik helyukre. Kozepesen olcso, nagyon szar sor. Hajnalban visszatamolyogtunk a hostelbe..

Reggel meg gyorsan Metropolitan, ami elkpeszto. 3 szint minden szintet osszelopkodtak az amcsik innen onnan. Annyira durva elmeny overload, hogy kivalasztottunk ket programot es csak azt neztuk meg.

http://www.metmuseum.org/special/se_event.asp?OccurrenceId={6267CA47-491B-4776-A468-0673F8362B0F}

Roxy Paine szobrasz, csovekbol heggesztett ossze a MET tetejen egy fat…pfff. Napokat lehetne azon a teraszon hombolni.

Masik az Egyiptombol ossze lopott templom volt, ami nekem egy kicsit szomoruan allt a MET egyik hatalmas termeben. Olyan volt mintha Kairoban installalnak a Mammut bevasarlo kozpontot.

Indulas elott meg benyomtunk egy Deliben ket-ket hatalmas Sajtburgert, nyammm.

folyt kov. Rio de Janeiro, ill. kepeket majd oltok fel, ha sikerul megjavitani a gepem…

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.